Enhedslisten foreslår etablering af regionalbane til Hillerød

Trængslen stiger, og miljøet lider. Der er brug for massive investeringer i den kollektive transport. Derfor, vil vi nu forsøge at skabe opbakning til en ny regionalbane mellem Hillerød og Østerport.

Med en regionalbane vil man kunne mere end halvere rejsetiden og være fremme med tilkoblingen til metroen på 15-18 minutter afhængigt af, om der både skal være stop i Lyngby og Hellerup. Dermed, vil en tur fra Hillerød til Rådhuspladsen komme ned på 27 minutter og være hurtigere end bilen.

Men det er vigtigt at huske, at byer som Frederiksværk, Helsinge og Fredensborg også vil få glæde af en hurtig forbindelse. Alle tre byer vil komme ned under en times afstand til Rådhuspladsen I København, og det vil kunne skabe udvikling, tilflytning og aflaste vejnettet.

Sammenligner man med den nye Ringsted-bane, anslår vi en udgift på 3,4 mia. i forhold til udbygningen af Hillerødmotorvejen for ca. 1 mia. og Frederikssundsmotorvejen på helt op til 5 mia, så det er hverken et urimeligt eller umuligt ønske.

Lad os styrke den kollektive trafik og hele Nordsjælland.