Foredrag: Udvikling og bosætningsmønstre i Region Sjælland og Region Hovedstaden

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 29/04/2019
17:00

Lokation
Enhedslisten Landskontoret


Kom til foredrag v/ Henrik Toft Jensen, Lektor Emeritus, RUC

om den ’Demografisk udvikling og bosætningsmønstre i Region Sjælland og Region Hovedstaden’

 

MANDAG D. 29. APRIL, KL. 17.00 – 19.00

i STUDIESTRÆDE 24, 1. SAL, KØBENHAVN K.

 

OM FOREDRAGET

Der er større befolkningstilvækst i Hovedstaden end tidligere. Hvad betyder det for forholdene i hovedstadsområdet? Hvordan håndteres befolkningsboom i storbyer og affolkning på landet?

Ændringer i flytte- og fødselsmønstre er en udfordring for kommunerne, der skal sikre social service og institutioner i forhold til befolkningstilvæksten. Hvis flere socialt udsatte og langtidsledige begynder at flytte til en kommune, mens ressourcestærke borgere, som er på arbejdsmarkedet, flytter fra kommunen, opstår der udfordringer med at finansiere hjælpen og støtten til de mere udsatte borgere.

Foredraget giver et indblik i, hvordan fødselsmønstre ændres, og hvordan befolkningen i Danmark – med fokus på Region Sjælland og Region Hovedstaden – og i Europa bosætter sig. Befolkningens ændrede alderssammensætning giver store udfordringer i de enkelte lande, hvor fordelingen af ældre borgere er meget uens.

– Foredraget afholdes i anledning af ’ Forskningens Døgn’ og er indenfor den demografiske tradition, hvor sammenhængen mellem de demografiske variable demonstreres.

NB: deltagerne anbefales at medbringe en PC til foredraget, så de også selv kan finde ønskede oplysninger.

 Arrangør: Enhedslisten i Region Hovedstaden