Hvor er argumenterne imod regionerne?

Villabyerne 5. februar, Torben Kjær (Enhl.), medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden

DEBAT Kenneth Kristensen Berth (DF) argumenterede 29/1 i Villabyerne for nedlæggelse af regionerne med sin tidligere erfaring fra Region Hovedstaden.

Så ved han, at de seks sundhedsfællesskaber inkl. Bornholm skal have borgere indlagt på samtlige af regionens hospitaler, også de, der ligger under andre fællesskaber. 29 kommuner sammen med en autonom gruppe som almen praksis skal nå til enighed, hvis det skal hænge sammen.

Han ved også, at regionsrådet skal tænke helhed og samtidigt kan tage lokale hensyn, som man gjorde for tre lokalhospitaler, som man centralt ønsker nedlagt. Regionsrådene, der primært varetager sundhedsområdet, kan modsat kommunerne, der skal varetage mange helt lokale forhold, have større fokus på lokale forhold og helheden end Finansministeriets regnedrenge i København, der er kendt for primært at tænke økonomiske interesser.

Nærhed handler også om, at ambulancepersonalet er uddannet til at starte behandlingen ved borgerens hjem og sammen med vagthavende speciallæger afgør, hvor i regionen borgeren får den akut bedste og hurtigste behandling.

Det kan blive en katastrofe for borgerne, hvis lokale fællesskaber kan nedprioritere det for at varetage eget hospitals interesser.