NEDLÆGGELSE AF REGIONERNE LØSER INGENTING

Regeringens forslag til en sundhedsreform sigter på to vigtige problemer nemlig nærhed og brug for mere personale. Men i stedet for reelle løsninger kommer regeringen med en teknokratisk centraliseringsøvelse.

I Enhedslisten har vi hele tiden haft fokus på nærhed. Vi har gang på gang kæmpet for de lokale sygehuse, og påpeget, at specialisering og centralisering efterlader lokalsamfund uden sundhedstilbud. Den manglende nærhed er egentlig bagsiden af Løkkes egen plan.

I Enhedslisten er vi helt med på at få investeret i det nære sundhedsvæsen og finde en god fordeling af opgaverne. Der skal investeres i nye sundhedshuse, opkvalificering og forebyggelse. Der skal findes trygge løsninger, når folk kommer hjem fra sygehuset og videre i genoptræningsforløb.

Behovet for mere personale er også noget Enhedslisten har haft stor fokus på. Men vores udgangspunkt har hele tiden været problemerne med arbejdspres og løbende nedskæringer. Regeringen bliver nødt til at komme til en erkendelse af, at vi må starte med ordentlige arbejdsvilkår, hvis vi vil have mere sundhedspersonale og flere gennem uddannelserne.

Begge problemer kunne løses, hvis regeringen havde sat sig ned med de relevante organisationer og politiske led. I stedet har regeringen valgt at bruge de selvskabte problemer som anledning til at centralisere de politiske beslutninger. Det giver ingen mening og flytter fokus væk fra de reelle problemer.

Så lad os flytte fokus tilbage på en løsning af de reelle problemer og stemme Løkkes teknokratisk centralisering ud ved det kommende valg.

/Enhedslistens regionsrådsmedlemmer