Offentlige midler skal ikke ende hos svindlere

Enhedslisten Region Hovedstaden har på regionsrådsmødet d.23.oktober stillet forslag mod hvidvask i forlængelse af Danske Bank-skandalen.

Onsdag d. 19 september kom den interne redegørelse om hvidvask i Danske Banks filial i Estland. Banken erkender at have medvirket til at vaske kriminelle penge hvide i et helt ufatteligt omfang. I december blev Nordea dømt for medvirken til skatteunddragelse i den sag, der er kendt som Panama Papers.

Med forslaget har Enhedslisten nu sikret, at Region Hovedstaden går videre med arbejdet omkring ikke at støtte banker, som medvirker til hvidvask eller skatteunddragelse.

Marianne Frederik mener, at regionen skal se grundigt på, hvem der arbejdes samen med:

    – Hvis vi som politikere skal kunne tage os selv alvorlig, kan vi ikke samarbejde med banker, som er involveret i økonomisk kriminalitet. Jeg vil derfor opfordre de andre partier i regionsrådet til at udarbejde en ny og mere etisk indkøbspolitik, der udelukker samarbejde med banker, der medvirker til skatteunddragelse eller hvidvask.

Også Tormod Olsen mener, at der skal sættes nye standarder for samarbejdspartnere i regionen:

    – Vi må som samfund desværre indrette os på en ny standard, hvor bankerne er mere styret af profitmotiver og bonus programmer. Derfor bliver det i fremtiden også helt normalt, at man som offentlig institution skal have skarpe sanktioner og kontrol.