Spar nu ikke for meget

Frederiksborg Amts Avis 17.august 2020

Af Tormod Olsen, regionsrådsmedlem for Enhedslisten i Region Hovedstaden

Regionens budgetforhandlinger er gået i gang, og Enhedslisten vil igen i år kæmpe for at undgå fyringer på hospitalerne. Vi kan ikke være bekendt at skabe usikkerhed blandt de mange ansatte, og slet ikke oven på personalets store indsats mod coronaen. De har stået i første række, og de burde have en lønforhøjelse, som man har gjort i Frankrig.

Det er også værd at lægge mærke til sidste års regnskab, som netop er kommet. Her fremgår det, at regionen kunne have brugt mindst 136 millioner mere. Det svarer rundt regnet til 250 medarbejdere, som kunne sænke arbejdspresset til glæde for både personale og patienter. Det vidner om, at budgetterne køres for stramt. Personalet betaler prisen, når mange oplever at bliver opsagt i september og måske genansat i foråret. Det er ikke holdbart – og personalet fortjener bedre.

I Enhedslisten mener vi, at der er penge til at give en jobgaranti, så fyret personale kan genansættes med det samme på et andet hospital eller senere, når der er klarhed over økonomien.

Det vil selvfølgeligt være aller bedst, hvis vi helt kan undgå nedskæringer, og det er selvfølgelig vores hovedprioritet.