Enhedslisten i Region Hovedstaden har vedtaget kandidatliste til regionsrådsvalget. Kandidaterne stiller op på partiliste, hvilket betyder, at kandidaterne er opstillet i prioriteret rækkefølge. Stemmer på partiet tilfalder først de øverste kandidater.
Det betyder, at man som kandidat ikke skal føre intern valgkamp mod sine egne partikammerater.
De øverste kandidaterne har skrevet en præsentation af sig selv – den kan du læse, hvis du klikker på billedet.
- Alle
- Forretningsudvalget
- Miljø- og Klimaudvalget
- Social- og Psykiatriudvalget
- Sundhedsudvalget
- Udvalg for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen
- Udvalg for fastholdelse og rekruttering
- Udvalget for trafik og regional udvikling
Jeg har været medlem af regionsrådet siden 2014. Jeg vil gerne videreudvikle politikområder, så vi kan få mere af vores politik igennem. Det skal ske i samarbejde med de sundhedsfaglige fagforeninger, patientforeninger og borgere.
Mærkesager:
- Lighed i sundhed:
- Der skal være høj kvalitet og tid til den enkelte borger, samt bedre kommunikation og inddragelse af patienten i et helhedssyn.
- Der skal iværksættes særlige tiltag overfor udsatte borgere, som ofte har flere sygdomme.
- Der skal gennemføres forebyggelse, tidlig indsats og god opfølgning, herunder sammenhængende forløb, i samarbejde med kommunen.
- En styrkelse af psykiatrien:
- Der er stadig brug for at styrke og videreudvikle psykiatrien.
- Der skal være tid til den enkelte, og ventelisterne skal reduceres.
- Der er især brug for ekstra ressourcer til børne- og ungepsykiatrien, hvor antallet af henvendelser stiger.
- Der skal bruges ekstra på forskellige faggrupper, uddannelse og indretning af lokaler, for at minimere tvang.
- Forskningen skal øges, og der skal iværksættes mange forskellige behandlingsformer.
- Grøn omstilling:
- Investeringer i kollektive trafik på el, samt bedre cykelforhold.
- Renovering og nybyggeri med energibesparende tiltag, anvendelse af vedvarende energi, grønne tage og grønne områder.
- Økologisk og klimavenlig mad samt et madkoncept, hvor patienterne får den næring, der er brug for, og den mad de ønsker, i patientvenlige omgivelser.
- Affaldssortering og minimering af affald, samt genanvendelse.
- Grønne indkøb samt varetransport og sygetransport i elbiler.
Jeg hedder Tormod og bor - sammen med Tilde og lille Otto – i indre by i København. I sommerhalvåret er vi så heldige at kunne bo i kolonihaven på Amager, så man kan få lidt jord op under neglene. Til daglig arbejder jeg mellem de to steder, nemlig på Enhedslistens sekretariat på Christiansborg. Der arbejder jeg med kommunal- og regionalpolitik, når jeg ikke er til møde i Danske Regioners bestyrelse eller miljøudvalgsmøde i Region hovedstaden. Jeg er også formand i min andelsboligforening, bestyrelsesmedlem i Ottos vuggestue og medlem i kooperativet Knowledgeworker
Jeg har et meget stort fokus på arbejdsmiljøet og økonomien, som over mange år har været presset af utilstrækkelige økonomiaftaler fra skiftende regeringer. Udover de dårlige rammer skal der også råbes en del af de andre partier i Regionsrådet, så pengene kommer ud at arbejde og letter presset på de ansatte. Uden en aktiv indsats spares der for meget, og pengene ender i kassen, hvor budgetloven låser dem fast.
Det vigtigste arbejde i miljøudvalget er CO2 reduktioner. Både i fht. regionens indkøb, transporten, den måde hospitalerne drives (ex. Økologisk mad) på og grønne investeringer i bygningsmassen. Det er lykkes at få skubbet tanker og små projekter om bæredygtighed og cirkulærøkonomi i gang, men der skal skubbes meget mere på.
Udvalget arbejder også med oprensninger af forureninger. Vores drikkevand skal sikres mod industriens kemikalier og landmændenes pesticider. Området er meget økonomisk presset, og derfor kæmper jeg for, at få mere gang i området ved at lade regionen selv udvikle og eje nye oprensningsmetoder.
Derudover kæmper jeg meget for den kollektive trafik. Udviklingen er i en dødsspiral, hvor faldende passagertal og indtægter fører til nedskæringer, som igen sender flere over i bilerne. Vi kæmper for investeringer og ambitiøse infrastrukturplaner med flere letbaner i Stor København og Intercitytog til Hillerød.
Jeg har brændt for sundhedsvæsenet hele mit liv
Jeg er nyuddannet læge. Som datter af en sygeplejerske og gennem mit studie har jeg oplevet et sundhedssystem i forfald. Et system, uden tid til menneskelighed eller empati. Det var den afmagtsfølelse, der gjorde, at jeg i 2016 meldte mig ind i Enhedslisten.
Jeg drømmer om at gøre en forskel for det enkelte menneske på det politiske plan og være repræsentant for en ung generation i regionen.
Det skal være trygt at gå til lægen, derfor er det centralt, at alle får en fast læge, da det er første skridt mod uligheden i sundhed. Familielægen sikrer sammenhængende forløb for syge ældre og udsatte psykisk syge. Jeg vil fremtidssikre regionen mod lægemangel, og det kan opnås ved at oprette deltidsstillinger, så nye læger kan få familie- og arbejdsliv til at gå op.
Psykiatrien er i årevis blevet underprioriteret, det skal der rettes op på. Behandlingsforløbene skal forlænges, så patienterne ikke føler sig smidt ud af sygesengen. Der skal være tid og plads til at behandle de mest udsatte med respekt og omsorg. Det gøres med mere forebyggelse, mere tid til den enkelte og ved at møde patienten, hvor de er trygge, f.eks ved hjemmebesøg.
Ingen ældre skal udskrives uden en klar plan for, hvem der har ansvaret. Patienterne skal føle sig trygge, når de skal retur til deres eget hjem. Uanset deres bopæl, økonomi eller tid på dagen skal hjælpen stå klar. Genoptræning skal være gratis og let tilgængeligt.
Journalist, cand. mag. og master i professionel kommunikation. Det er min tredje periode i regionsrådet.
Som journalist og medierådgiver har jeg i mange år arbejdet med sundhed, kollektiv trafik og arbejdsmiljø.
Mærkesager:
- Gravide, fødende, forældre og børn skal have de bedst mulige betingelser i sundhedsvæsenet.
- Lighed i sundhed. Vi oplever i alt for høj grad, at det stadig er de bedst stillede og bedst uddannede der får den bedste behandling, mens de dårligt stillede, ikke får den behandling, de har behov for.
- Mad og måltider på hospitalet. Maden er en del af behandlingen. Derfor skal patienterne have den mad, de har brug for, når de har lyst til den og i rolige omgivelser. Og derfor skal det nye hospital i Hillerød have et produktionskøkken.
- Godt arbejdsmiljø: Patienterne får kun den bedste behandling, når de ansatte på hospitalerne har gode arbejdsvilkår og tid til at bruge deres faglighed i det daglige arbejde.
- Uddannelse og kollektiv trafik: De unge flygter fra regionens yderområder. At få flere til at blive kræver lige muligheder for uddannelse i hele regionen og en kollektiv trafik, der fungerer både dag og aften og er til at betale.
- Flere midler psykiatrien, der kan hjælpe langt flere borgere med psykiske lidelser så de kan få en værdig og tryg tilværelse
- Arbejder for et mere effektiv sygehusvæsnet, med kortere ventelister til behandling af borgere med livstruende sygdom.
- Miljø og klima : Region Hovedstad skal investere mere i den grønne omstilling. Vi skal øge mængden af klimavenlige løsninger fx i forbindelse med energirenovering af bygninger , grønnere indkøb og miljøvenlig offentlig transport.
- vi skal forebygge udledning af CO2 på vores sygehuse. Vi skal minimere mængden af affald, derfor skal vi sortere og genanvende meget mere end vi gør det idag.
- vi skal undgå madspild på vores hospitaler
- Vi skal anvende el-biler til vare -og sygetransport
- vi arbejder mod forurening i luft, jord og vand
- vi bekæmper pesticider og mikroplast i vores natur og havmiljø.Vi arbejder for en bedre håndtering af skadevirkninger som jordforurening påfører på vores vandmiljø og natur.
- Vi arbejder for en genetablering af økosystemer med et rigt iltindhold der giver bedre vækst/ livsbetingelser for vanddyr og vandplanter i vores søer, åer og vandløb.
- Frida Groth BækvangREGIONSRÅDSMEDLEM
Mit navn er Frida Pernille Groth Rasmussen og jeg er 23 år. Til daglig er jeg jordemoderstuderende og tilknyttet Nordsjællands Hospital.
Jeg blev medlem af Enhedslisten i 2016, men har været aktiv i politik siden 2012 hvor jeg meldte mig ind i SUF. Jeg har en del erfaring med mig bl.a. fra at sidde i ledelsen i SUF, lokalt og internationalt arbejde. Jeg har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper hvor jeg blev valgt som TR. På nuværende tidspunkt er jeg forkvinde for de jordemoderstuderendes Råd i København.
Lige adgang til sundhedsvæsnet
Uligheden i vores samfund bliver større og større og dette påvirker også sundheden.Dette betyder ikke bare at alle skal have de samme tilbud men også at tilbuddene skal være individuelle og vi skal gøre op med det kasseformet sundhedsvæsen vi kender alt for godt. Fx skal sundhedspersonale være bedre til at inkludere mennesker der er undertrykte på baggrund af deres størrelse, køn, seksualitet eller hudfarve.
En grøn omstilling i alle sektorer
Vi har en klimalov og den skal vi overholde. Som region skal vi kigge på hvilke tiltag vi kan tage for at få en mere klimavenlig praksis.Fx flere cykelstier, bedre offentlig transport og mere genbrug på hospitalerne.
En arbejdsplads for alle
Vi skal sikre os at regionen er en attraktiv arbejdsplads der har plads til alle fra den ny uddannede til den 60-årige, der ikke kan tåle nattevagter længere. Vi skal sørge for at fastholde de nyansatte og vi er nødt til at kigge på hvordan vi kan sikre deres forhold.Udover mærkesagerne har jeg et ønske om at kunne efterleve en af Enhedslistens gamle paroler om at stemme for enhver forbedring og mod enhver forringelse.
Yderligere har jeg en plan om at få udbredt viden om hvor vigtige regionerne er og at vi får folk i alle aldre til at interessere sig for det.
Dette og meget mere håber jeg at kunne få lov til at bidrage med.
Jeg er 29 år, uddannet sygeplejerske og arbejder til daglig på Bispebjerg Hospital. Og så brænder jeg for venstreorienteret sundhedspolitik!
Jeg nåede en enkelt måned som sygeplejerske, inden Covid-19 ramte Danmark. Det synliggjorde nogle i forvejen store problemer i vores sundhedssystem: dårlige arbejdsforhold for personalet, ulighed i sundhed og et underfinansieret og underprioriteret sundhedsvæsen. Som mange af mine kollegaer endte jeg selv som en del af smittestatistikken og dér blev det helt klart for mig, at der er brug for markante forbedringer i vores sundhedsvæsen.
I løbet af min tid som studerende, hvor jeg tilbragte to år i spidsen for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, har jeg stiftet indgående kendskab med både sundhedsvæsenet og sundhedspolitikken. De erfaringer og kompetencer vil jeg gerne bringe i spil i Regionsrådet, hvor jeg vil arbejde for, at Enhedslisten får en endnu stærkere stemme.
Der er især tre områder, som jeg mener, at vi i Enhedslisten skal arbejde endnu hårdere på bliver til virkelighed.
Vi skal sikre ordentlige arbejdsforhold for vores sundhedspersonale. Medarbejderne i sundhedsvæsenet er udgangspunktet for, at vi kan levere en ordentlig behandling af vores syge og ældre. De ansatte skal have flere kollegaer, så både de og patienterne reelt kan mærke det.
Vi skal komme ulighed i sundhed til livs. Det må aldrig komme an på pengepung, etnicitet eller bopæl om et behandlingsforløb bliver godt eller skidt. Vores sundhedsvæsen skal altid tilbyde den allerbedste behandling uanset den enkeltes baggrund.
Vi skal kæmpe for et sundhedsvæsen, der er ordentligt prioriteret. Hvor sundhed ikke anses som en ærgerlig udgift, men som en vigtig investering i både det enkelte menneske og vores fællesskab.
KANDIDATLISTE
Marianne Frederik | Amager |
Emilie Haug Rasch | København NV |
Tormod Olsen | København K |
Annie Hagel | Gribskov |
Grethe Olivia Nielsson | Nørrebro |
Erdogan Mert | København N |
Frida Groth | Amager |
Helene Forsberg-Madsen | København N |
Saime Bilen | Ballerup |
Torben Conrad | Nørrebro |
Niclas Fick | Bornholm |
Stig Larsen | Albertslund |
Allan Berg Mortensen | Helsingør |
Trine Henriksen | Gladsaxe |
Steen D. Hartmann | København NV |
Peter la Cour | Brøndby Strand |
Cecilie Høgh Egmose | København NV |
Gitte Lohse Åkjær | Farum |
Søren Rasmussen | Helsingør |
Michael Hemming Nielsen | Gribskov |
Marianne Dithmer | Herlev |