Vi skal gøre noget ved jordemødrenes arbejdspres

D.14. november kunne man i Berlingske Tidende læse, at Arbejdstilsynet slår alarm over forholdene for personale og patienter på fødeafdelingen på Herlev Hospital.

Annie Hagel, medlem af regionsrådet:

Det er jo ikke første gang, Arbejdstilsynet kritiserer forholdene på fødeafdelingerne. Tværtimod er det nærmest reglen. Der er ingen tvivl om, at jordemødrene er hårdt pressede, og det er helt nødvendigt at gøre noget for at forbedre deres arbejdsmiljø, både for jordemødrenes og de fødendes skyld.

Enhedslisten har i Hovedstadens Regionsråd været med til at beslutte, at der oprettes ”in-house” fødeklinikker i tilknytning til de eksisterende fødeafdelinger og at der skal etableres en ny fødeafdeling på det kommende akuthus på Bispebjerg Hospital. Alt sammen for at give familierne tryggere fødsler og jordemødrene mere arbejdsro og mod på at blive på hospitalernes fødeafdelinger.

Det løser jo desværre ikke problemerne lige nu, så vi må sammen med ledelserne se på, hvad der ellers er at gøre for at lette jordemødrenes arbejdspres. Desværre kan det betyde, at fødende må flyttes fra fx Herlev Hospital til andre hospitaler, hvor presset er mindre.