Det holder ikke Løhde

Uge-Nyt Fredensborg 14. maj

Forfatter: Torben Kjær, Medlem Danske Regioners Sundhedsudvalg / Hovedstadens Regionsråd

Sophie Løhde lovede d. 7/5 nordsjællænderne bedre sundhed og mere sammenhæng med regeringens og DF’s sundhedsreform.

Regionerne arbejder intenst med samarbejde på tværs af sektorer, med delegation til sygeplejersker, telemedicin, hjemmebehandling, der i hovedstaden fx gælder dialyse, og meget mere. I hovedstaden er afprøvet robot, der kan opdage hjertestop, ambulancepersonalet får udstyr til at opdage blodpropper. Begge dele udbredes til hele landet.

Akut sikres nærhed og kvalitet ved at uddanne lokale brandberedskaber til first responder og hjerteløbere, der kan være fremme hos borgeren hurtigere end ambulancen. Den hurtige indsats redder dokumenteret liv. Samme dag som Løhdes indlæg meddeltes, at Region Hovedstadens akutberedskab har vundet international konkurrence om akutberedskaber (EMS 2019).

Regeringen og DF vil nedlægge 1813 af ideologiske grunde, selv om den i VIVE’s rapport om de 5 akuttelefoner scorer højt. At 21 sundhedsfællesskaber skulle give mere ens tilbud landet over end 5 regioner, hører til i drømmeland. I sundhedsreformen er flere gode forslag, som enten er i gang eller fint kan iværksættes uden strukturreform, som vil bremse regionernes gode arbejde, der vil være skidt for borgerne.