Enhedslisten forlader budgetforhandlingerne i Region Hovedstaden

Det lykkedes ikke at rulle de besparelser tilbage, der er udsigt til på hospitalerne, og det var et af de essentielle punkter for Enhedslisten.

Enhedslisten kan ikke acceptere de besparelser, og de blev ikke taget af bordet. De ekstra midler regeringen har sat på finansloven i 2024, hvor Region H står til at få 109 mio. kr. bruges alene som reserve til stigende medicinpriser. Vi ønskede at bruge dem til at reducere besparelserne markant.

Vi havde endvidere forslag til, hvorledes resten af besparelserne kunne undgås, men det var der ikke opbakning til. Derfor vil vi også komme med et forslag til et alternativt budget uden besparelser.

Der indgår i forhandlingerne mange gode mindre forslag på sundhedsområdet, som vi godt kan støtte, men ikke sammen med besparelserne.

Hvad angår den kollektive trafik blev forhandlet en løsning, som Enhedslisten kunne støtte.

Regionsrådsmedlem, Tormod Olsen:

Grundlæggende har vi i Regionsrådet det problem, at regeringen ikke tager ansvaret på sig, når medicinudgifterne stiger så kraftigt. De 109 mio. kr. som vi får mere i 2024 ryger direkte ned i medicinalindustriens lommer og kommer ikke sundhedsvæsenet til gavn.

Der var mange gode forslag på vej igennem, da vi forlod forhandlingerne og det har været et fint forhandlingsforløb, selv om det blev kort for os. Det ændrer dog ikke på, at der er massive nedskæringer på vej til vores i forvejen pressede hospitaler – og det er uacceptabelt.

Selv om, der er udsigt til, at medicinpriserne stiger, så skal vi simpelthen have pengene ud at arbejde på hospitalerne i steder for at gemme dem under hovedpuden til dårligere tider. Vores personale er pressede, og det skal vi tage meget alvorligt.