Enhedslisten tredjestørste parti i regionsrådet

Enhedslisten er med flere end 120.000 stemmer blevet det tredjestørste parti i regionsrådet i Region Hovedstaden.

Det betyder, at Enhedslisten bliver repræsenteret af seks medlemmer i det regionsråd, der sætter sig på taburetterne til januar. Der er både nye og kendte ansigter blandt de seks.

Tre af de nuværende regionsrådsmedlemmer er blevet genvalgt og tiltræder deres tredje periode i regionsrådet d. 1. januar. Marianne Frederik er 70 år og pensioneret gymnasielærer. Tormod Olsen er 38 år og arbejder som rådgiver på Christiansborg.  Annie Hagel er 71 år og pensioneret journalist.

De nye ansigter i regionsrådet til januar er: Emilie Haug Rasch 29 år og sygeplejerske. Grethe Olivia Nielsson 27 år og læge. Erdogan Mert 59 år og skolelærer.

”Det er mere end vi turde drømme om”, siger Marianne Frederik. ”Det giver os nye muligheder for at sætte vores præg på udviklingen i regionen. Og der er nok at tage fat på. Ikke mindst fastholdelse og rekruttering af medarbejdere, som vi har hårdt brug for på hospitalerne, ventelister der skal bringes ned, psykiatrien der skal styrkes, den kollektive trafik som skal udbygges, den grønne omstilling som også regionen skal bidrage til og den langsigtede indsats for større lighed i sundhed.”

Vi takker alle aktivister, som har knoklet i valgkampen og de mange, som har vist os tillid ved at stemme på os. I har været med til at give os en stærkere stemme i regionen.

Vi opfordrer alle medlemmer, de mange interesseorganisationer og enkeltpersoner, til fortsat at komme med input og forslag, så vi kan videreudvikle regionspolitikken i rødere og grønnere retning.