Gode forslag fra AKUTMEDICINERNE TIL AT LETTE TRYKKET PÅ AKUTMODTAGELSERNE

I følge akutmedicinerne er akutmodtagelsernes aktuelle problem flere steder i landet lige nu hedder ”Crowding”. Det er kort sagt en tilstand, hvor der ligger for mange patienter på een gang, der ikke kan komme til videre behandling, men ”strander” i overfyldte akutmodtagelser. De mener, at problemet kan løses ved fire ting, der har brug for at blive sat i gang:

  1. Der skal oprettes meget bedre mulighed for at kunne henvise patienter, med ikke helt så akutte problemer, til en tid i sygehusenes ambulatorier fx dagen efter. På den måde vil patienter, der ikke har brug for helt akut behandling ikke skulle ses i akutmodtagelserne og presset vil blive lettet.
  2. Der skal uddannes og ansættes flere akutmedicinske speciallæger og akutsygeplejersker til akutmodtagelserne, så behandlingen bliver mere effektiv og uden unødig ventetid for patienterne. Alle undersøgelser fra udlandet har vist, at det er det mest rationelle.
  3. Sygeplejemanglen i sygehusenes sengeafsnit skal afhjælpes, så patienter, der har brug for videre behandling kan overflyttes, så snart de er klar, frem for at vente timer til døgn i akutmodtagelsen og dermed spærre for andre patienter.
  4. Der skal etableres en større ensartethed i organiseringen af de danske akutafdelinger, hvor akutlæger og akutsygeplejersker er første led i patientforløbskæden.

Enhedslisten i Region Hovedstaden er ret enige med akutmedicinerne i deres ønsker med de fire punkter.

I Region Hovedstaden gøres der allerede en del for at forbedre forholdene for 1813, med flere ansatte, flere praktiserende læger der tager telefonen i spidsbelastningstider, flere på hjemmebesøg, og en reduktion af den tredjedel, der ringer om noget ikke akut.

Ligesom udvalget for fastholdelse og rekruttering arbejder med en række forslag.

Vi er også afhængig af Folketingets og regeringens beslutninger om tilstrækkelig stor akutpakke her og nu, flere i uddannelse og højere løn til en række sundhedsansatte, for at der kan henvises flere til hospitalssenge, til ambulatorier, til hjemmebehandling og til kommunernes tilbud.

Der er brug for større beløb via økonomiaftalerne til drift og anlæg i sundhedssektoren.

 

Pressemeddelelse: Akutmedicinerne har fire forslag til at lette trykket på akutmodtagelserne