Nyt hold af kandidater klar til valg i 2021

Enhedslisten i Region Hovedstaden har ved det årlige repræsentantskabsmøde d.21.november vedtaget kandidatliste til næste års regionsrådsvalg.

Kandidaterne stiller op på partiliste, hvilket betyder, at kandidaterne er opstillet i prioriteret rækkefølge. Stemmer på partiet tilfalder først de øverste kandidater. Som kandidat skal man altså ikke føre intern valgkamp mod sine egne partikammerater.

Listen
Marianne Frederik
Emilie Haug Rasch
Tormod Olsen
Annie Hagel
Grethe Olivia Nielsson
Erdogan Mert
Frida Pernille Groth Rasmussen
Helene Forsberg-Madsen

Du kan læse, hvad kandidaterne skriver om sig selv HER

Erfaren politiker øverst på listen
I starten af november afholdt Enhedslisten i Region Hovedstaden en vejledende urafstemning blandt de over 5.000 medlemmer. Her fik Marianne Frederik, der har siddet i regionsrådet siden 2014 stor opbakning, og det er hende, der nu står øverst på den liste,

Marianne ønsker blandt andet mere inddragelse af sundhedsfaglige fagforeninger, patientforeninger og brugergrupper, i de overordnede beslutninger.

Højt oppe på listen er også Tormod Olsen og Annie Hagel, der begge har siddet i regionsrådet siden 2014.

Tormod Olsen er optaget af arbejdsmiljøet og økonomien i regionen. Han arbejder for, at regionen bruger de penge, de har bedre og letter presset på de ansatte.

Annie Hagel arbejder blandt andet for, at gravide, fødende, forældre og børn skal have de bedst mulige betingelser i sundhedsvæsenet.

Nye ansigter
Den 28-årige sygeplejerske, Emilie Haug Rasch, er stillet op som nr. 2 og er ny på listen. Hun har været formand for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, så sundhedspolitik er ikke nyt for hende. Med hende, håber Enhedslisten at få en stærk, faglig stemme i regionsrådet.

Ny på listen er også, Grethe Olivia Nielsson, der starter i turnus som læge til januar. Hun har en stor interesse i sundhedspolitik og vil gerne være repræsentant for en yngre generation i regionen.

En jordemoderstuderende har også fundet vej til Enhedslistens kandidatliste: Frida Pernille Groth Rasmussen. Hun blev i maj 2020 forkvinde for de Jordemoderstuderendes Råd i København og er meget optaget af bekæmpelsen af ulighed i sundhed.

Fra Nørrebro i København stiller skolelæreren, Erdogan Mert, op. Han vil arbejde for Flere midler til psykiatrien, så borgere med psykiske lidelser kan få en værdig og tryg tilværelse. Og han vil gøre op med jordforurening.

På ottendepladsen er Helene Forsberg-Madsen stillet op. Hun har indgående erfaring med arbejdet for at skabe bedre vilkår for samfundets udsatte på tværs af stat, region, kommuner og civilsamfund.