Omlægning af tilbud i planområde syd

Store problemer med at fastholde og rekruttere læger og sygeplejersker på Glostrup Hospital har gjort det  nødvendigt at flytte senge til medicinske patienter fra Glostrup til Hvidovre Hospital. Det betyder, at borgere der før kunne indlægges på Glostrup Hospital, fremover skal indlægges på Hvidovre Hospital. Det betyder længere transporttid især for de patienter og pårørende, der bruger kollektiv transport. Patienter med skader og sygdom, som ikke kræver indlæggelse, kan fortsat behandles på Akutklinikken på Glostrup Hospital klokken 9-21. Resten af døgnet skal de til Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital.

Glostrup Hospital bliver fremover et højt specialiseret hospital med blandt andet Nordens største øjenafdeling, en stor afdeling for ryg- og gigtbehandling , en stærk neurologisk afdeling og det nye Bodil Eskesen Center for patienter med rygmarvs- og hjerneskader. Desuden er det planen, at andre specialer skal flyttes fra Rigshospitalet til Glostrup.

Annie Hagel, medlem af sundhedsudvalget:
Det er ikke en beslutning, vi er glade for. Men problemerne med manglende medarbejdere er så store, at det vil gå ud over patienterne, så vi ser derfor ikke andre udveje end at sige ja til at samle de medicinske patienter på Hvidovre Hospital. Til gengæld vil de patienter, der skal indlægges opleve langt bedre forhold med en- og tosengsstuer på det nybyggede Hvidovre Hospital.

Vi lægger stor vægt på, at alle de ansatte på Glostrup Hospitals medicinske afdeling bliver inddraget i processen og får mulighed for at vælge, om de vil flytte med til Hvidovre Hospital eller ønsker ansættelse på en anden afdeling på Glostrup Hospital eller på et andet af regionens hospitaler.

Vi er glade for, at det stadig er muligt at få mindre skader og sygdomme behandlet lokalt på akutklinikken i Glostrup – men beklager, at det ikke er muligt hele døgnet.

Tormod Olsen, medlem af forretningsudvalget:
Vi er helt klar over, hvilke problemer beslutningen kan medføre for patienter og pårørende, der er afhængige af kollektiv trafik. Derfor er det afgørende, at beslutningen indebærer, at der skal etableres bedre muligheder for at komme med kollektiv trafik til Hvidovre Hospital i samarbejde med de relevante kommuner.

Det her er et udtryk for den negative spiral med for få ansatte og for meget pres på de tilbageværende. Vi ser beslutningen som en del af en langsigtet løsning for  både Hvidovre og Amager Hospital.

Vi er meget tilfredse med, at Amager Hospital skal udvikles som en del af det nære sundhedsvæsen i samarbejde med Københavns, Tårnby og Dragør kommune. Vi håber, der kan findes en model, som også kan bruges i udviklingen af Frederikssund Hospital.