Pæne piger siger stop!

– Enhedslisten i Hovedstadens Regionsråd bakker lægesekretærerne op

Det er rigtig godt, at lægesekretærerne nu stopper med at være pæne piger og demonstrerer for at gøre opmærksom på deres vilkår. Enhedslisten er det eneste parti som i Hovedstadens Regionsråd konsekvent kæmper for bedre forhold for de ansatte. Det kan vi kun gøre sammen med de faglige organisationer, og det er derfor helt afgørende, at I selv råber op.

Vi er helt opmærksomme på, at lægesekretærer kan meget mere og andet end at være sekretærer og har mange vigtige opgaver på hospitalerne. Der er fortsat over 2.000 lægesekretærer i regionen. Vi ved, at et ofte er jer der får det hele til at hænge sammen på afdelingerne. Vi støtter jer i jeres kamp for at bevare opgaverne.

Vi støtter, at I inddrages i en proces med tilbud om uddannelse eller job, således at de berørte får den bedste mulighed for selv at styre forløbet ved et skift til en anden stilling.

En vigtig grund til, at vi gik med i budgetforliget denne gang var, at der er puljer, der kan bruges til at afhjælpe hospitalernes problemer med at indfase Sundhedsplatformen.

Enhedslisten har lige som de ansatte på hospitalerne hele tiden advaret mod at regne med, at Sundhedsplatformen skulle give store gevinster lige med det samme. Det viste sig jo, at være rigtigt. Derfor er det vigtigt, at hospitalerne nu får mulighed for at søge midler, så de kan undgå yderligere nedgang i antallet af behandlede patienter.

Enhedslisten vil foreslå, at der allerede i år afsættes penge til, at afhjælpe problemerne med Sundhedsplatformen, herunder at lægesekretærer kan varetage opgaver i forbindelse med sundhedsplatformen, for eksempel hjælpe lægerne med indtastning eller sikre kvaliteten af registreringerne.

Den vigtigste grund til, at vi gik med i budgetforliget er, at vi fik sat gang i en proces, som skal afskaffe den rigide økonomistyring af hospitalerne. Vi havde ønsket en total afskaffelse af 2 procents kravet, men fik det dog ophævet på store dele af det medicinske område og fjernet taksstyringen på seks afdelinger. Det er ikke nok, men et skridt i den rigtige retning. Hvis vi skal have afskaffet 2 procents kravet og taksstyringen er det nødvendigt at både organisationer og partier fortsætter med at lægge pres partierne i Folketinget. Vi skal nok gøre, hvad vi kan.