Sikkerheden for vores personale skal tages mere alvorligt end et quickfix med vagter og metaldetektorer

Tormod Olsen, regionsrådsmedlem og medlem af forretningsudvalget i Region Hovedstaden.

Den tragiske hændelse i Brøndby kalder på større ændringer end forbedringer af den umiddelbare sikkerhed på arbejdspladsen. Som det fremgår i pressen, så var der tale om et meget specifik angreb mod den enkelte behandler, og det angreb kunne være sket lige udenfor matriklen efter arbejdstid.

Personalets sikkerhed er alfa og omega, men der er ingen grund til at stigmatisere en større gruppe patienter. Samtidigt kan det skade behandlingsforløbene for mange andre patienter, hvis konfrontation og mistillid er det første de mødes med i døren.

Vi er derfor tilfredse med de yderligere sikkerhedsforanstaltninger, der er taget indtil videre, men vi forventer større omlægninger på længere sigt. Det handler om omplacering af behandlingssteder, sløre navne i journaler, andre sikkerhedsprocedurer ved tvang og frihedsberøvelse af patienter og selvfølgelig gode muligheder for at imødegå patientens samlede række af sociale-, psykiske- og misbrugsproblemer.

Der kan desværre ikke gives nogen absolutte garantier – og sagen rejser igen også spørgsmålet om, hvorvidt både sundheds- og fængselspersonale ikke bør få et større risikotillæg, men som politikere skylder vi i hvert fald at skabe mere grundlæggende forandring end blot at øge sikkerheden på den enkelte matrikel.