Transkønnede skal ud af psykiatrien

Transkønnede skal have deres eget center, så de kan få den behandling og hjælp i sundhedsvæsenet, som de har brug for, mener Enhedslisten og SF s medlemmer af Hovedstadens Regionsråd. De foreslår derfor, at regionen etablerer et center til udredning og behandling af transkønnede borgere.

Annie Hagel, medlem af regionens sundhedsudvalg for Enhedslisten:

– Det har været et ønske længe, at udredning og behandling i forbindelse med kønsidentitetsforhold skal ud af psykiatrien, og Folketinget har fjernet transkønnede fra listen over psykiatriske diagnoser. Et Center for kønsidentitet vil kunne give transkønnede et tilbud tilpasset den enkelte fra barndom til voksenalder.

– Samtidig vil der på et sådant center kunne skabes ny viden om behandlingen, som kan bidrage til, at læger og sygeplejersker, også i det øvrige sundhedsvæsen, får bedre kompetencer til at forstå transpersoners problemer i mødet med sundhedsvæsnet. Ligesom centeret vil kunne fremme samarbejdet med brugere, pårørende og interesseorganisationer

Oprettelse af et Center for kønsidentitet er under overvejelse i regionen, og det anslås, at det vil koste knap tre millioner kroner om året. Det bør der være råd til, mener Enhedslisten og SF.